De Explorers is een gemengde groep jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar. Bij de Explorers bepaal je zelf wat je gaat doen: van casinoavond of eigen film maken tot EHBO-cursus of simpelweg een houtoven bouwen om zelf pizza's te bakken, bijna alles is mogelijk! Ook hun groep runnen ze zelf, ze kiezen een bestuur en beheren de financiën van de speltak. De begeleiding doet actief mee in het door de Explorers opgestelde programma en helpt met ideeën, organiseren, plannen en uitvoeren. 

Het bedenken van een uitdagend programma is voor Explorers vaste prik. De Explorers bedenkt hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het pionieren van een draaimolen. 

Naast de wekelijkse opkomsten kunnen de Explorers soms ook op weekendkamp gaan. Dit is bijvoorbeeld een loopkamp, waarbij ze op pad gaan met bepakking. Maar ook een filmmarathon of hun eigen hottub bouwen in de sneeuw zijn activiteiten die Explorers tijdens een weekendkamp doen. 

Kamp
Ook de kampen worden door de Explorers zelf geregeld. Ze bepalen zelf waar ze heen gaan en wat ze daar gaan doen. Explorers kunnen bijvoorbeeld zeven tot tien dagen op zomerkamp naar het buitenland. Op dit zomerkamp slapen ze in tentjes en koken ze hun eigen eten op outdoor gasbranders. De activiteiten verschillen per land en per gebied, zo kunnen ze onder andere klimmen,  paintballen, rondtrekken met kano's en nog veel meer gave activiteiten!

Scoutfit
De Explorers draagt een brique Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een voetstap op de wereldbol. De brique Scoutfit is te verkrijgen bij de Scoutshop of is te bestellen via de groepsleider van Scouting Lieshout - Mariahout.
 
Opkomsttijden
De Explorers hebben hun opkomst elke vrijdagavond van 20:00 uur – 22:30 uur op blokhut 't Luijts Honk, Herendijk 7, 5737 RA Lieshout.

Contact
Voor alle vragen over de Explorers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..