Themaverhaal
Bevers zijn meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. Ze spelen in en om het dorp Hotsjitonia. De bevers komen daar op zaterdagochtend langs, om met elkaar spelletjes te spelen, hutten te bouwen, broodjes te bakken, speurtochten te lopen en nog vele andere leuke dingen. Is het buiten te koud of te nat dan hebben we binnen ook nog allerlei activiteiten zoals knutselen, spelletjes, kokkerellen, en nog meer leuks.

Af en toe komen op de zaterdagochtenden ook thema figuren langs waarmee we de opkomst samen vieren. Bas Bos kan bijvoorbeeld goed hutten bouwen, Keet en Fleur Kleur kunnen je goed helpen bij het knutselen. En zo zijn er nog meer figuren. Zo proberen we samen te spelen en te leren op de opkomsten. We proberen om samen met de andere kinderen te spelen en elkaar te accepteren.

Scoutfit
Bevers dragen een rode Scoutfit, de rode Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop of is te bestellen via de groepsleider van Scouting Lieshout - Mariahout. 

Opkomsttijden
De bevers hebben hun opkomst elke zaterdagochtend van 10:00 uur – 12:00 uur op blokhut 't Luijts Honk, Herendijk 7, 5737 RA Lieshout.

Contact
Voor alle vragen over de bevers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via  e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..